Dagen startade ganska tidigt för att vi skulle komma iväg i tid, det är en ganska lång körning och vi vill hinna med ett par stopp på vägen utan att behöva stressa. Efter ett kortare laddstopp så rullar vi på och stopp nr 1 blir i Salon-de-Provence och Rampal Latours tvålfabrik. En riktig pärla, gammal fin byggnad med traditionell tvålproduktion och väldigt fin fabriksbutik. Efter vår tvålshopping promenerar vi runt i stan för att hitta ett bra lunchställe. Det gör vi, vi hittar ett riktigt bra ställe där det är både billigt och väldigt gott, kul när man hittar dolda pärlor. Alex är bra på att nosa upp restauranger med telefonen.

Efter en god lunch är det dags att rulla vidare mot stopp 2, Parc Ornithologique i Camargue. Där finns flamingos! Så fort jag fick nys om detta så kändes det som ett perfekt och givet stopp på vår väg upp mot Gigondas, inte för stor detour och en häftig upplevelse. Och det blev det verkligen. Vi fick en naturstig runt ett vattendrag där man såg flamingos hela tiden när man gick. Vi fick även en bonus i form av att vi fick spana in en bisonråtta på nära håll, vi trodde först det var en bäver men efter lite research så visade det sig att så var det inte….

Vi var väldigt nöjda med turen, det var en väldigt fin och inte alls turistig park utan en riktig naturupplevelse. Skönt också att få gå och sträcka på benen lite när man sitter i bilen långa stunder. Men nu var det dags att återigen sätta sig i bilen och rulla mot Gigondas och kvällens höjdpunkt – besöket på Michelin-restaurangen L’Oustalet.

Innan vi kom till hotellet hann vi stanna på en vingård och shoppa lite Gigondas-viner, sen var det raka vägen till hotellet för lite dusch och ombyte innan middagen.

Middagen hade vi förbokat en avsmakningsmeny, det kändes som att man ville prova det mesta de hade när man är på en sån restaurang, och vi blev inte besvikna. Vilken mat och vilken upplevelse. Det var väldigt små portioner men vi åt sakta för man ville inte att smakerna skulle ta slut, så gott var det.

Efter ungefär 3 timmar av ätande hade vi tagit oss igenom hela menyn och knallade tillbaka till hotellrummet för att smälta maten och intrycken. Vi somnade väldigt gott efter en lång intensiv dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *